Banner

Wat is Elke seconde telt?
Elke seconde telt is een jeugdroman met veel spanning, actie en avontuur en speelt in het verleden, heden en de toekomst. Voor meiden en jongens vanaf 12 jaar. Vanaf 6 juni 2013 verkrijgbaar in de boekhandel en bij online boekwinkels. Het boek is uitgegeven door Van Goor (Unieboek | Het Spectrum), de oudste kinderboekenuitgever van Nederland, ook uitgever van succesvolle titels als De Hongerspelen en Pokerface.

Waar draait het om in Elke seconde telt?
Om het verhaal, het avontuur en om de spanning. Wat ik heb gehoord van mensen die het boek gelezen hebben, is dat je wilt weten hoe het afloopt. Mooi, want daar was het mij om te doen. Verder zit er ook een vleugje humor en romantiek in. En je pikt ook nog wat feiten over WO II mee.

Hoe is het boek ontstaan?
Als tiener las ik vrij veel jeugdboeken. Vooral van de boeken van Thea Beckman, Jan Terlouw, Paul Biegel en Tonke Dragt was ik diep onder de indruk. Wow, dat wil ik ook, dacht ik toen. Toch duurde het nog dertig jaar voor ik echt begon met het schrijven van Elke seconde telt. Mijn dochter Nina was toen even oud als ik destijds (13). Dat was heel handig, want daardoor wist ik vrij aardig wat een tiener denkt, doet en wil.